facebook

Скосила інфекція. На Закарпатті терміново госпіталізували 10 дітей. Від року до 10

З 3 по 11 березня до Ужгородської обласної інфекційної лікарні госпіталізували 10 дітей віком до 10 років з діагнозом менінгококова інфекція в стані середньої тяжкості.

За інформацією ДСНС, хворі діти – з сіл Коритняни та Часлівці Ужгородського району, шестеро з них – учні Коритнянської школи. Як повідомив завідувач дитячого відділення інфекційної лікарні Маріан Мальчицький, перших дітей госпіталізували на початку місяця.

«Після обстеження контактних осіб, перед вихідними і на вихідних, поступили ще дітки. “Кістяк” недужих – це школярі Коритнянської ЗОШ, але є й інші дітки, члени їхніх сімей, яких виявили вже після обстеження. Зокрема, є й одна дитина до року», – сказав він.

Місцеве видання ua.kiszo.net з посиланням на директора лікарні Михайла Поляка пише, що госпіталізували 11 дітей, трьох із яких виписали вже 12 березня. За його словами, усі діти є у задовільному стані, носієм хвороби була одна дитина.

Наразі в Коритнянах проводять комплекс протиепідемічних заходів. Як розповів «Суспільне Закарпаття» Коритнянський сільський голова Ігор Бадида, у школі проводять дезінфекцію всіх приміщень, також мають продезінфікувати дитячий садок та музичну школу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Усі здають аналізи, вивчають питання. Також був інфекціолог, який порадив тим, хто переживає, зробити щеплення від цієї хвороби. Це дорого, районна адміністрація обіцяла допомогти, ми також зможемо підтримати коштами», – сказав він.

Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Вона може уражати, як дітей, так і дорослих, особливо тих, у кого ослаблений організм.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...