facebook

“Мілан “закрили” через коронавірус”: українка розповіла, що відбувається у місті на карантині

В Італії після введення карантину закривають кафе та ресторани, свою роботу припинили університети та школи, а громадянам обмежили можливість пересування. Вулиці італійських міст та громадський транспорт стали порожніми.

Як повідомляє “ТСН”, чи не найбільше наслідки коронавірусу відчуло на собі головне місто регіону-епіцентру інфекції Ломбардії. Українка Анна Дишлева, яка живе в Мілані, розповіла, що посилені обмеження та введення жорсткого карантину змусили італійців залишатися в домівках, аби не поширювати коронавірус.

За її словами, ажіотаж на маски в Італії вже впав. Ними практично ніхто не користується, однак останніми днями з’явилися низка інших рекомендацій та обмежень. Зокрема, найбільші супермаркети не пускають в торгові зали понад 100 людей.

“Люди в основному працюють лише в рукавицях і це єдине чим вони користуються. Є єдине правило, у великих супермаркетах таких, як Esselunga та Lidl діє правило не більше 100 людей одночасно в приміщені. Якщо набирається більше людей, то вони стоять на вулиці і чекають на свою чергу. І нас також просять перебувати не ближче ніж метр одне від одного”, – розповідає українка.

Карантин в Мілані також вплинув на роботу громадського транспорту. Ним тепер практично не користуються, а вагони метро курсують майже без людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ці кілька днів досить злякані усі. І я знаю, що один з гуртожитків мого університету був зачинений на карантин”, – говорить Анна, однак визнає, що далеко не всі італійці з температурою та кашлем поспішають до лікарні.

Сама ж українка вирішила залишитися в Мілані та покидати Італію поки не збирається. Зізнається, що “страшно заразитися вірусом, але ж і страшно заразити когось”.

“В першу чергу має бути відповідальність не тільки за себе, але й за інших, тому закликаю своїх знайомих теж не тікати з Італії. Адже нам може нічого не бути у випадку зараження, а постраждають врешті інші люди, здебільшого старші і вразливіші”, – продовжила Анна та додала, що налаштована позитивно і переконана, що Італія все ж впорається з поширенням коронавірусу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...