facebook

Коронавірус в Італії: бракує апаратів для вентиляції легенів та лікарів

Число інфікованих в Італії зростає з кожною годиною. Хворих занадто багато для того, щоб забезпечити кожному відповідну турботу.

Раніше Mukachevo.net повідомляло, що в Італії за минулу добу на коронавірус захворіло 5 тисяч людей.

Померли від коронавірусу 439 особи, вилікувались від нового захворювання 394 людини.

Так, видання “Дзеркало тижня” розповідає, що італійські лікарі говорять про брак медперсоналу і техніки.

В італійських клініках не вистачає лікарів і медсестер, але головне, апаратів для вентиляції легенів набагато менше, ніж тих, що заразилися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з критичною ситуацією, Інститут анестезії, реанімації та інтенсивної терапії (SIAARTI) опублікував рекомендації для медиків в надзвичайних умовах, повідомляє BBC.

Італійський Інститут анестезії рекомендує встановити критерії відбору на основі справедливості у розподілі і оптимального використання обмежених ресурсів”.

Головна рекомендація експертів SIAARTI полягає в наданні доступу до інтенсивної терапії пацієнтам з високими шансами на одужання. Так, на думку медиків, можна дотриматися принципу “найбільшого блага для максимального кількість людей”.

У документі також йдеться про те, що пандемія ідентична війні або великої природної катастрофи. В таких умовах лікарям доводиться вибирати, кому з поранених і постраждалих допомагати в першу чергу. Рекомендації закликають встановити критерії відбору на основі справедливості у розподілі і оптимального використання обмежених ресурсів”.

Пацієнти похилого віку та з хронічними захворюваннями або патологіями вимагають більше дефіцитних ресурсів, в яких доводиться відмовляти людям з високими показниками на одужання.

Крім віку, експерти рекомендують лікарям враховувати також загальний стан пацієнта, або, за висловом авторів документа, “уважно оцінювати наявність патологій”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...