facebook

Опалення в Україні можуть подати раніше ніж зазвичай

Міністр Зубко не хоче поспішати з початком опалювального сезону

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства не виключають, що опалювальний сезон може розпочатися до 14 жовтня. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко після селекторної наради з керівництвом областей з готовності до осінньо-зимового періоду.

opalennya

“Якщо протягом 4 діб середньодобова температура буде нижче 8 градусів, може бути прийнято рішення про початок опалювального сезону. Але ми сьогодні повинні дивитися не тільки на середньодобову температуру, але і на прогноз”, – заявив міністр в ефірі “112 Україна”.

Разом з тим, Зубко зазначив, що міністерство отримало інформацію про можливе потепління після 14 жовтня. “Я б не хотів, щоб українські сім’ї платили гроші за передчасно подане опалення”, – додав він.

Нагадаємо, віце-прем’єр також повідомив, що об’єкти соціальної сфери на 100% технічно підготовлені до опалювального сезону, за винятком незначного відставання деяких регіонів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Сьогодні [готове] практично на 100%, крім кількох соціальних об’єктів по кількох областях. Якщо порахувати, то це 50-60 об’єктів по всій Україні – невелика кількість. По житлово-комунальному господарству теж фактично 100% технічний стан з прийому теплоносія”, – зазначив Зубко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...