facebook

Контррозвідка СБУ блокувала масштабну схему незаконного набуття росіянами громадянства однієї з країн ЄС

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та припинила функціонування масштабної схеми із протиправної легалізації громадян РФ на території Євросоюзу.

За версією слідства, механізм незаконної натуралізації організував громадянин України. Оборудка проходила у два етапи та відбувалася за участі посадовців органів юстиції однієї з європейських країн, а також іноземних адвокатів і нотаріусів.

Спочатку українець підшуковував клієнтів на території Росії та виготовляв для замовників фальсифіковані документи, що дають право на отримання громадянства крани ЄС за прискореною процедурою.

Потім через корупційні зв`язки із співробітниками органів юстиції та адвокатами іноземної держави організатор оборудки забезпечував позитивний розгляд заявок, складання іспитів на знання мови, прийняття присяги та інших передбачених процедур. За попередньою інформацію у такий спосіб легалізовували понад 100 росіян щомісяця.

     

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили докази масштабної протиправної діяльності, зокрема матеріали з незаконної легалізації для більше тисячі громадян РФ та країн СНД.

Тривають оперативно-слідчі заходи. Встановлюються всі обставини справи та інші особи, причетні до оборудки, у тому числі й іноземці.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...