facebook

Коронавірус: Папа закликав священиків приносити хворим Святе Причастя

Перед Святою Месою в «Домі святої Марти» у Ватикані до молитви за недужих Папа додав заклик до священиків приносити Святе Причастя хворим та підтримувати медичних працівників у виконанні їхніх обов’язків.

Розпочинаючи Святу Месу в каплиці резиденції «Дім святої Марти» у Ватикані, яка транслювалась у прямому ефірі, у вівторок 10 березня 2020 р., Папа Франциск, насамперед, нагадав, що відправляє це богослуження за всіх, кого заторкнуло захворювання коронавірусом і за тих, хто піклується хворими, висловлюючи їм добрі побажання. А далі Святіший Отець додав:

“Помолімось до Господа також і за наших священиків, щоб вони мали відвагу вийти й піти до хворих, несучи силу Божого Слова та Євхаристію й підтримували медичних працівників і волонтерів у роботі, яку вони виконують.”
У проповіді Папа звернувся до читання з Євангелії від святого Матея, де розповідається про те, як книжники та фарисеї лицемірно демонстрували свою перевагу перед людьми, називаючи себе вчителями, але відмовлялись послідовно поводитись.

Проповідник, насамперед, згадав літургійні читання з понеділка, які навчали нас визнавати власні гріхи та сповідувати їх, але не тільки розумом, але й серцем, з духом засоромленості, бо соромитись – це найшляхетніше наставлення стосовно Бога, беручи до уваги свої гріхи. Далі він сказав:

“А сьогодні Господь закликає всіх нас, грішників, до діалогу з Ним, бо гріх замикає нас у собі, змушує приховувати всередині свою правду. Ось що сталось з Адамом та Євою: після гріхопадіння вони ховались, бо соромились, що були нагі. І грішник, відчувши сором, має спокусу сховатись.”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«А Господь кличе обговорити гріх, обговорити свою ситуацію», – наголосив Єпископ Риму, закликаючи не боятись, бо навіть якщо б наші гріхи були  червоними немов пурпур, вона стануть білими як сніг. І Господь кличе: «Прийдіть, бо Я здатний все змінити. Не бійтесь приходити, щоб говорити, будьте мужніми також і з власною злиденністю».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...