facebook

В інфекційну лікарню Франківська привезли чотирьох простуджених: медики коронавірусу не бачать

Станом на 16 годину четвертого березня в івано-франківську обласну клінічну інфекційну лікарню каретами швидкої доставили сім’ю з трьох осіб з Обертина, що на Тлумаччині та жінку з Івано-Франківська, що проживає на вулиці Галицькій. Фахівці закладу не бачать у них симптомів коронавірусу. 

Про це “Галці” повідомив завідувач приймального відділення інфекційної лікарні Володимир Остапчук.

Спершу до медиків звернулася сім’я з Обертина. За словами медика, 42-річний чоловік заразився від 15-річної доньки простудою і мав короткотривалу поїздку у Францію. Коли повернувся, кілька днів лікувався вдома, маючи невисоку температуру, яку збивав. Третього березня температура піднялася до 39 градусів і не зменшувалася, також посилився кашель.

“Сімейний лікар, у зв’язку з тим, що приїхала людина з Франції, вирішила подзвонити у швидку. Приїхала бригада у протичумних костюмах, привезли їх сюди. Жінка і її донька в абсолютно здоровому стані, але ми їх залишили і всіх перевіряємо на грип. Якщо не підтвердиться – аналізи на коронавірус. У мужчини підозрюємо двостороннє запалення легень на фоні ГРВІ”, – сказав Остапчук.

Схожий випадок стався на вулиці Галицькій. Там сімейний лікар теж вирішив “перестрахуватися”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Жінка кашляє місяць, у неї хронічний бронхіт у загостренні. Ще 22 лютого повернулася з Італії. Сімейний лікар теж вирішив звернутися на “швидку”. Я дивився ту хвору – там хронічний бронхіт. Завтра приїде до нас рентген зробити, поїхала додому. Там ні температури, ні грипу немає взагалі”, – додав Остапчук.

Медик додав, що наразі веде свою роботу “гарача лінія”, на яку можуть звертатися прикарпатці, котрі повернулися з країн, де поширюється коронавірус –  099 544 83 32. Вчора було не більше п’яти дзвінків, нині ще менше.

Завідувач приймального відділення інфекційної лікарні попросив прикарпатців зберігати спокій, не панікувати, робити профілактику, а медичний заклад готовий до боротьби з хворобою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...