facebook

На Луганщині почали зводити “стіну” з Росією

У Луганській області почалися роботи з інженерно-технічного облаштування україно-російського держкордону.

36dabed-stina

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Роботи вже почалися. Уже прибули бригади геологів, геодезистів, зараз ідуть роботи з дослідження ґрунту, підготовчі роботи до технічного завдання. Працюють дві потужні групи, які рухаються уздовж кордону одна назустріч інший”, – заявив він.

“На жаль, як мені стало відомо, уже виявлено дві ділянки, які місцеві фермери, попри всі попередження, засіяли житом”, – сказав Тука.

На його думку, “якщо буде нормальна процедура фінансування, то абсолютно реально побудувати всі заплановані об’єкти” до 2018 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, 19 листопада 2014 року Кабінет міністрів ухвалив рішення затвердити указ президента Петра Порошенка про позначення лінії україно-російського кордону. Проект передбачає спорудження траншей, ровів, а також спеціальних об’єктів.

Спочатку проект називався “Стіна”. Пізніше ініціатива з облаштування кордону з Росією отримала назву “Європейський вал”.

У серпні 2015 року в Державній прикордонній службі України заявили про завершення підготовки до односторонньої демаркації кордону з Росією.

Джерело – http://www.pravda.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...