facebook

Stop Putin: У жовтні українці по всьому світу вийдуть на вулиці, аби зупинити війну

Українська діаспора по всьому світу у п’ятницю, 14 жовтня, вийде на акцію «Stop Putin’s War In Ukraine 2.0».

Про це повідомляє LB.ua із посиланням на Світовий конгрес  українців.

epa04170466 A Pro-Ukrainian activist attends a demonstration to support a united Ukraine, in Donetsk, Ukraine, 17 April 2014. Western diplomats were gathering in Geneva with representatives from Ukraine and Russia to seek de-escalation of the crisis between the two neighbours, as NATO moved to bolster its eastern defences. EPA/KONSTANTIN IVANOV +++(c) dpa - Bildfunk+++

Головними вимогами українців будуть: виведення з території України усіх російських окупаційних військ, а також повернення назад  до Росії усієї зброї і військової техніки; посилення наглядової місії ОБСЄ до 24 годин на добу сім днів на тиждень, і допуск місії ОБСЄ до частини російсько-українського кордону, яку Україна тимчасово не контролює, оскільки російсько-сепаратистські війська припиняють атаки тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ присутні на фронті.

Окрім того, активісти вимагатимуть звільнити громадян України, які незаконно утримуються під арештом – як на території Росії, так і в Криму – за політично вмотивованими і сфабрикованими звинуваченнями.

Видання нагадує, що 10 червня 2016 роки українці з майже 30 країн світу взяли участь у міжнародній акції «Stop Putin’s War In Ukraine». 29 червня стало відомо, що акція мала великий вплив на рішення про продовження санкцій ЄС проти РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...