facebook

В Івано-Франківську вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

День Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Сумний список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого – ще 20. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність – до Небесної Сотні, пише ukrinform.

105 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні. Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи.

18 лютого хода франківців зі смолоскипами пройшла містом аби вшанувати Героїв Небесної Сотні. Стартували з Вічевого майдану і пройшли до Меморіального скверу, де похований франківець, Герой Небесної сотні Роман Гурик, інформує Галка.

Опісля була панахида за полеглими Героями Небесної сотні, присутні містяни поклали квіти та свічки до могил загиблих. Далі на фасаді адмінбудівлі Івано-Франківської ОДА показали лазерну інсталяцію на тему революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Рівно шість років тому загинула хороша людина, товариш, друг…. Герой України, Герой Небесної Сотні, сотник Майдану, прикарпатець Сергій Дідич. Це ім’я, як і імена усіх Героїв увійшли в історію нашої держави… В ті дні, рівно шість років тому відбувалися страшні речі на Майдані, в Маріїнському парку… В наших очах і наших серцях назавжди залишаться спогади з тих подій…Так, тоді ми перемогли… бо були переконані ідеєю… ми горіли ідеєю! Сергій Дідич був одним із них…. одним з Героїв, які тоді не побоялись і повстали за ідею.
Після спілкування із Сергієм всі сумніви просто розвіювалися… і ти продовжував вірити… Тому в цей день наш обов’язок – прийти помолитись за тих, хто вже не з нами, але назавжди залишиться в пам’яті. Вічна пам’ять! Герої не вмирають”, – написав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на сторінці у соцмережі Фейсбук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...