facebook

Скільки протримається потепління в Україні: синоптики уточнили прогноз

Найближчий тиждень буде весняним

Новий тиждень приніс в Україну потепління, в країну прийшла тепла повітряна маса завдяки потужному циклону, який утворився над північною Європою, найближчими днями переважатиме суха і сонячна погода, однак подекуди ймовірні короткочасні дощі.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Український гідрометцентр.

Так, у вівторок, 18 лютого, потепління триватиме. Повітря прогріється до плюс 8-11 градусів, лише у східних областях буде прохолодніше – до плюс 7 градусів тепла. Незначні дощі ймовірні на Заході та Півночі, на решті території без опадів, мінлива хмарність.

Наступного дня, у середу, 19 лютого, по всій країні без опадів, вдень стовпчики термометрів покажуть від 6 до 9 градусів із позначкою “плюс”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

20 лютого у західні області прийде незначне похолодання, що принесе з собою дощі та мокрий сніг. Температура повітря залишиться теплою – плюс 5-7 градусів.

У п’ятницю, 21 лютого, така погода перейде від західних регіонів до східних. Але похолодання на Лівобережжі буде більш відчутним – до плюс 2-5 градусів.

Потепління закінчиться 22 лютого – на заході та сході прогнозуються морози від мінус 1 до мінус 3 градусів, ймовірний дощ і мокрий сніг.

До слова, синоптик Наталка Діденко озвучила свій прогноз погоди на черговий тиждень лютого. За її словами, кінець зими вже не можна відрізнити від весни – така ж мінлива погода, вітер і перепади температури.

А тим часом начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, що весна 2020 року також очікується з нетиповою для цієї пори року погодою: у березні в Україні очікується зимова погода, в квітні синоптики прогнозують заморозки, а в травні прийде літня спека.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...