facebook

Авіакатастрофа в Ірані: Україна домовлятиметься про компенсації жертвам від імені п’яти країн

Україна вестиме переговори щодо суми компенсацій родинам загиблих в авіакатастрофі українського літака компанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) в Ірані від імені усіх п’яти країн, громадяни яких стали жертвами трагедії.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час спілкування з журналістами після закладення пам’ятного каменю на місці майбутнього меморіалу пам’яті жертв рейсу PS752 в міжнародному аеропорту «Бориспіль», повідомляє «Укрінформ».

«Сума компенсації – зараз ми домовилися до такого: Україна буде вести переговори від імені всіх п’яти країн. І те, про що домовиться Україна, буде виплачене громадянам всіх країн, включаючи, до речі, Іран. Це була наша принципова позиція і ми досягли цієї позиції», – сказав міністр.

За його словами, зараз ведеться робота з іранською владою щодо виплати компенсацій як родинам загиблих, так і компанії МАУ за знищений літак.

Крім того, він зауважив, що МАУ працює зі страховою компанію щодо відповідних виплат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Пристайко нагадав, що український уряд надав допомогу родинам загиблих українців, але підкреслив, що то була саме «допомога», а не «компенсація».

Нагадаємо, у ніч на 8 січня після вильоту з аеропорту Тегерану зазнав катастрофи літак Boeing 737-800 NG української авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що прямував до Києва. На борту перебували 176 пасажирів з семи країн світу, усі вони загинули.

11 січня Генеральний штаб Збройних сил Ірану визнав, що український літак був збитий ракетою «земля-повітря». Лайнер помилково було прийнято за ворожий об’єкт після його різкого повороту убік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. Однак у МАУ уточнили, що пілоти збитого літака Boeing 737-800 вилетіли з аеропорту із дозволу диспетчерів та від маршруту не відхилялись.

Пізніше Іран визнав, що літак МАУ збили ракетами ЗРК російського виробництва «Тор-М1».

В РНБО заявили, що переговори з Іраном про повернення в Україну «чорних скриньок» збитого літака авіакомпанії МАУ є напруженими і складними. Іран передумав повертати Україні «чорні скриньки» збитого «Боїнга». Без інформації з «чорних скриньок» буде складно вивчити обставини авіакатастрофи, заявив заступник генпрокурора України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...