facebook

Все тіло було в синцях: резонансні подробиці смерті 20-річного студента Франківського медуніверситету

8 лютого близькі попрощалися із 20-річним Тарасом Ковалем. Майбутній стоматолог поїхав на навчання в Івано-Франківськ, але його тіло було виявлене у Києві. У рідному селі кажуть про вбивство, а в поліції вважають, що юнак наклав на себе руки.

Загиблого виявили у Сирецькому парку, де відвідувачів попереджають про маніяка, який нападає на жертв із мотузкою в руках, пише OBOZREVATEL.

У селі Білобожниця Тернопільської області поховали 20-річного Тараса Коваля. Студент стоматологічного факультету Івано-Франківського медичного університету зник 3 лютого в Івано-Франківську. А за три дні його мертвим знайшли у Києві.

“Ми оголосили хлопця в розшук, а за деякий час нам подзвонили з Києва і повідомили, що його знайдено. Попередньо встановлено, що на тілі загиблого не було ознак насильницької смерті. Кримінальне провадження відкрите за статтею 115 з позначкою “самогубство”. Це все, що відомо. І ми не знаємо, як він опинився у столиці”, — сказали у поліції Івано-Франківської області.

Тарас навчався на другому курсі медичного вишу, а на вихідні найчастіше приїздив додому. Хлопець, згадують односельці, був дуже життєрадісним. Тому сумніваються, що він міг накласти на себе руки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У селі всі кажуть про вбивство, але підтвердження цієї інформації немає. Річ у тім, що у нього все тіло було у синцях. Але що трапилося — точно ніхто не знає. Він дуже активний і комунікабельний. У нас у театральних постановках грав, у церкві прислужував священнику. В суботу він ще був на танцях. А в неділю тато відвіз його на машині на навчання”, — розповіла односелиця хлопця.

Місцеві жителі уточнюють, що сім’я у хлопця заможна, і проблем із ними ніколи не виникало.

“У Тараса є ще молодша сестра. Але сім’я дуже хороша і дружна, а діти виховані”, — додали у Білобожниці.

В Івано-Франківському медичному університеті кажуть, що для них так і залишилося загадкою — як студент опинився у Києві.

“Ми теж намагалися з’ясувати, що ж трапилося з Тарасом. Начебто 27-29 січня він був удома, потім поїхав на навчання. Але до нас він так і не доїхав, і зі старостою перестав виходити на зв’язок. Чому його знайшли у Києві — для нас таємниця”, — сказав декан стоматологічного факультету Олександр Бугерчук.

Зараз друзі та однокурсники в пам’ять про хлопця виставляють свічки в соцмережах. Про те, що з ним відбулося, як і про те, чому юнак опинився у Києві, говорити не хочуть. Одна із знайомих опублікувала відео з Тарасом, датоване 24 січня — на ньому хлопець усміхається.

“Люди, давайте будемо добрішими і будемо більше поважати одне одного, адже будь-якої миті вашої близької людини може не стати. Це так страшно”, — написала знайома хлопця Ксенія Бриндальська.

А в поліції Києва розповіли, що тіло 20-річного юнака, який зник у Івано-Франківську, було виявлене перехожим у Сирецькому парку — це Шевченківський район столиці.

“Його знайшли повішеним”, — уточнили у поліції.

А ось у самому парку, схоже, коїться щось дивне.

“Звертаємо вашу увагу, що останнім часом з’явилися повідомлення від тих, хто відвідував парк, про спроби нападу невідомого чоловіка у вечірній (темний) час. Місце, де відбулися такі випадки — поруч із мостом-віадуком”, — зазначено на офіційній сторінці Сирецького парку в соцмережі.

Відвідувачів просять бути обережними, а територію посилено патрулює КП “Муніципальна охорона”. У Шевченківській поліції сказали, що їм відомо про один випадок — за дівчиною гнався невідомий чоловік із мотузкою, але їй вдалося втекти.

“Справді, інформація про це внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поки проводяться оперативні слідчі дії”, — уточнили в поліції.

І додали, що парки зараз патрулює не тільки “Муніципальна охорона”, а також працівники поліції та спецпідрозділів.

“Але не варто акцентувати увагу на Сирецькому парку. Парк Нивки і центр міста теж посилено патрулюють”, — кажуть правоохоронці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...