facebook

Зі школи – до армії? Кого закон не стосується

Призов уже з 18 років, кого не заберуть в армію.

Останні роки встановленим віком призову до армії були двадцять років. Проте вже з наступного призову, який почнеться 1 квітня, армійські справи стосуватимуться і 18-літніх людей.

Квітневого призову слід чекати чоловікам віком 18-27 років. Люди з дипломом магістра або спеціаліста будуть служити 12 місяців, тоді як хлопець без вищої освіти – 18.

Відстрочку можуть отримати такі категорії: – батьки двох і більше дітей; студенти денної форми навчання; чоловіки, чия дружина вагітна; лікарі, педагоги, священнослужителі, а також поліцейські і резервісти.

Така новина сколихнула Інтернет, адже батькам страшно сприймати своїх сьогодні ще школярів у військовій формі у казармі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У військових комісаріатах ж ідею зменшення віку призову підтримують.  Те, що строковики можуть опинитись у зону АТО, там називають міфом, який не має нічого спільного із реальним життям. Серед переваг же називають навчання дисципліні, життю у колективі, володінні зброєю та покращеняя фізичної підготовки.

Також військові стверджують, що строкова служба у 18 є хорошою ідеєю, адже дозволить дітям більше подумати про своє майбутнє і свої таланти в нових для себе умовах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...