facebook

Платні медичні послуги у медзакладах Івано-Франківська: за що і скільки доведеться платити (ТАРИФИ)

Рішення про затвердження тарифів та перелік послуг, які надаватимуться міськими некомунальними підприємствами охорони здоров’я прийняли на засіданні виконкому.

Платні послуги затверджені у Першій міській клінічній лікарні, Дитячій міській клінічній лікарні, Міському перинатальному центрі, у Центрі первинної клініко-діагностичної допомоги та в Центральній міській клінічній лікарні, інформує Фіртка.

Єдиний заклад, де немає платних послуг – Центр первинної меддопомоги, який надаватиме їх населенню сіл, що приєднуються до Івано-Франківської ОТГ.

Якщо вам необхідне додаткове обстеження без направлення сімейного лікаря ви можете зробити це платно. Як пояснюють медики, кошти за медичне обслуговування скеровуватимуть на розвиток установи.

Це стосується й пацієнтів, які не уклали декларацію з лікарем, але звернулись у заклад за меддопомогою. Як пояснює очільниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, у поліклініці не мають права відмовити йому. Але при  цьому за послуги обстеження людині доведеться заплатити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розрахунки здійснюватимуться через електронні термінали. В управлінні охорони здоров’я наголошують, пацієнти мають скеровувати оплату у той медзаклад, в якому обслуговуються, а не в окремі фонди розвитку. Для цього медзаклади мають відкрити свої рахунки у банках.

Зокрема, рішенням затверджено перелік платних послуг у “Центрі первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги”.

Законодавець чітко прописав, що безкоштовно надаватимуть пацієнтам лише ті послуги, які йдуть у “гарантованому пакеті”. Сюди входить екстрена медична допомога, первинна допомога і частково вторинна, медична допомога дітям до 16 років, меддопомога вагітним і породіллям, а також стоматологічна допомога – якщо вона невідкладна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...