facebook

20% дітей хворі: у Франківських школах від 7 лютого додаткові канікули

У навчальних закладах Івано-Франківська з п’ятниці, 7 лютого, запроваджують додаткові канікули.

Таке рішення сьогодні прийняла комісія з надзвичайних ситуацій МВК, передає Фіртка.

Рішення зумовлено тим, що поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Івано-Франківську досяг 20%. Відтак, щоб зменшити ризики поширення вірусних інфекцій, вирішено призупинити навчальний процес у ЗОШ міста.

«Департаментом проводиться моніторинг з 27 січня. Тоді було відсутньо 8% дітей. А сьогодні 23% – 7 336 дітей, які відсутні у закладах освіти. Якщо відсоток становить понад 20%, то мають обговорюватися обмежувальні заклади. Буде оголошено, як додаткові канікули, а не карантин. Орієнтовно 17 лютого діти повернуться на навчання. Не йдуть тільки дошкільні та позашкільні заклади», – говорить заступник начальника департаменту освіти і науки МВКНаталя Микула.

Як відзначила начальник управління охорони здоров’я МВК Марія Бойко, станом на ранок сьогодні, за оперативним даними, до лікувальних закладів звернулось 2365 осіб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“За п’ять днів приріст склав 25%. Найбільше звертається дітей до 18 років. В дитячій лікарні понад 60 дітей з ГРВІ, 21 дитина з пневмонією. Пропонуємо обмежити навчання», – каже Марія Бойко.

Прийнято рішення з 7 до 16 лютого включно обмежити навчання у загальноосвітніх закладах. Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичному режимі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...