facebook

Працівник суду на смерть збив сім’ю під Черніговом: нові подробиці жахливої ДТП

Трагедія з Тетяною Доломанською та її маленькими доньками у Чернігівській області викликала в суспільстві широкий резонанс. Про неї писали багато ЗМІ. За кермом авто, яке збило сім’ю, перебував працівнику суду. Родичі загиблих стверджують, що справу хотіли розвалити ще на першому етапі

“Ми цю справу поховаємо”

Трагедія трапилася у листопаді 2017 року в населеному пункті Сираї. Увечері 28-річна Тетяна з дочками Мар’яною і Веронікою переходили трасу М-01, де їх на смерть збив автомобіль Volkswagen Caddy.

За кермом авто перебував провідний фахівець Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ – Олексій Семистрок.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як розповіла OBOZREVATEL родичка загиблих Олена Малишко, сім’я Олексія спочатку поводилася так, немов підозрювали, що водій вийде сухим із води: спілкувалися зухвало, постійно пропонували гроші.

Це підтверджує і адвокат Ігор Майоров. “Родичі водія були впевнені, що справа розвалиться ще на досудовому слідстві. Брат водія казав, що “ми цю справу поховаємо”, – розповів він нашому виданню.

Можливо, вся справа у зв’язках? За словами Олени Малишко, сестра Семистрока працює у Верховному суді України. “А його батько – серйозний бізнесмен”, – розповіла вона.

До речі, сам Олексій також залишився у “суддівській обоймі”. Відповідно до декларації за 2018 рік, чоловік обіймав посаду фахівця у Верховному суді України.

Родичі загиблих кажуть, що з моменту трагедії водій не вибачився і не визнав своєї провини. При цьому факти свідчать не на його користь.

За словами Майорова, хоча жінка з дітьми переходила дорогу за межами пішохідного переходу, трагедії можна було уникнути або ж наслідки були б не такими жахливими, якби водій дотримувався швидкісного режиму.

“Експерт зробив висновок, що автомобіль по трасі рухався зі швидкістю 100-103 км/год”, – розповів адвокат.

Зазначимо, що на момент трагедії припустима швидкість авто в населеному пункті становила 60 км/год. Сьогодні вона знижена до 50 км/год.

Встановили світлофор

Трагедія із сім’єю Тетяни Доломанської настільки вразила місцевих жителів, що вони збиралися перекривати трасу. Річ у тім, що за 10 років в с. Сираї на трасі загинуло 27 осіб! З 2012 року люди надсилали запити в дорожні служби та обласну адміністрацію з проханням встановити регулювальні світлофори. Але замість цього отримували відповідь, що це неможливо. Втім, через рік після загибелі Тетяни з дочками, світлофор таки було встановлено. Він працює на вимогу, натисканням кнопки.

“Відтоді загинула лише одна людина. Це трапилося на краю села, в момент, коли вимкнулося освітлення. Також планується встановити надземний перехід”, – розповів нашому виданню колишній голова ради села Сираї Сергій Доломанський – дядько загиблої.

Виходить, щоб чиновники почали вживати заходи безпеки, має трапитися трагедія? На жаль, у більшості випадків так і є.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

На перехресті Чабани-Гатне у Київській області регулярно відбуваються аварії із загиблими. Остання жорстка ДТП трапилася за участю омбудсмена Кулеби і його синів. Вирішити ситуацію допоможе будівництво дворівневих розв’язок.

Також повідомлялося про пекельне перехрестя Гореничі-Стоянка. Знизити кількість аварій на небезпечній ділянці допомогла б розв’язка, яка вже частково побудована ще у 2013 році. Але відтоді роботи заморожені.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...