facebook

В Україну йдуть 13-градусні морози: Гідрометцентр назвав дату

Морозна погода в Україні встановиться 8 лютого, але період похолодання триватиме лише 4 дні.

“З суботи, 8 лютого, після того як пройде циклон, почнеться похолодання”, – розповів OBOZREVATEL провідний синоптик відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Роман Мурмило.

“Очікується вторгнення холодного арктичного повітря і зниження температури вночі 8-9 лютого до -8… -13 градусів. Вдень температура повітря буде -2… -8 градусів, залежно від місцевості”, – повідомив він.

Водночас синоптик запевнив, що похолодання не буде тривалим. Уже з вівторка, 11 лютого, температура істотно підвищиться.

“11 лютого тепло повернеться. Вночі буде близько 0 градусів, а вдень – стабільно плюсова температура”, – розповів він. Водночас синоптик наголосив, що говорити про настання весни поки що зарано, “підвищення і пониження температури ще спостерігатимуться”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Синоптик додав, що в період з 4 по 8 лютого по всій території України пройдуть опади. “Сьогодні, 4 лютого, опади вже почалися в західних областях, 5 лютого вони охоплять центральні та південні області, переважно у вигляді дощу. 6 лютого дощ перейде у сніг у південних і східних областях. Весь цей час опади будуть значні, місцями навіть сильні”, – повідомив синоптик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...