facebook

Планшети за 26 тис. грн і минус 30 тонн паперу: ВР переходить на електронну систему

З вівторка, 4 лютого, починає роботу система Електронний законопроект і Верховна Рада переходить на електронний документообіг.

Ця система також інтегрована із загальною цифровою платформою документообігу.

– Пів року діятиме паралельно електронна і паперова форми, що дасть можливість призвичаїтись до нових правил, створити алгоритми процесів і запропонувати абсолютно нову якість діяльності, зокрема, для депутатського корпусу, – розповів перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

Повний перехід на електронний документообіг запланований на вересень поточного року.

За словами керівника Апарату ВР В’ячеслава Штучного, наразі відбувається тестування всіх електронних систем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Щодо паперових носіїв, то раніше Верховна Рада використовувала до 30 тонн паперу на рік. Зараз цей показник зменшується і ми самі за те, аби пришвидшити диджиталізацію, бо це час, бюджетні кошти та людські ресурси, – наголосив Вячеслав Штучний.

Для нардепів також закупили528 планшетів Lenovo Miix 520-12IKB. За один пристрій заплатили 26 130 грн. У цю суму також входять шість додатків.

Планшети використовуватимуть для роботи з автоматизованими системами електронного документообігу, електронного законопроекту, електронного порядку денного пленарного засідання, електронного порядку денного засідання комітету і електронних звернень громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...