facebook

Терористи, агентурні мережі, кібератаки: У СБУ підбили підсумки діяльності за рік

У 2019 році Cлужба безпеки України попередила три терористичні акти, викрила чотири агентурні мережі ворожої спецслужби та запобігла здійсненню більше півтисячі кібератак, зокрема на інформаційні системи держорганів та об’єкти критичної інфраструктури.

Про це повідомив голова СБУ Іван Баканов, підбиваючи підсумки діяльності спецслужби за 2019 рік під час засідання колегії СБУ.

Він наголосив, що в майбутньому служба приділятиме більше уваги стратегічним питанням національної безпеки, боротьби з тероризмом, контррозвідувальної діяльності та відмовиться від невластивих їй функцій та повноважень. По-іншому працюватиме з кадрами.

За його словами, реформа СБУ приведе до зміцнення Служби та покращення результатів її роботи.

«Ми підготували новий проект закону «Про СБУ». Наразі документ знаходиться в Офісі президента. І задасть вектор перезапуску роботи Служби. Це фундамент, на якому зводиться будівля оновленої СБУ. Йдеться про зміну підходів у роботі – від реактивного до проактивного. Служба має зосередитись на нейтралізації загроз, а не боротися з їхніми наслідками», – наголосив Баканов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він пояснив, що новий закон – «про якісно інший рівень оплати праці».

«Зарплати співробітників СБУ будуть дійсно вищі. Але й рівень відповідальності підвищиться. Це я вам обіцяю», ‒ зазначив голова Служби.

Особливу увагу керівників регіональних управлінь Баканов звернув на необхідності покращити оперативну роботу та недопущення будь-яких зловживань та правопорушень із боку співробітників спецслужби.

«Світ змінюється. Тож закликаю змінюватись і вас. Іншого шляху в нас з вами немає», ‒ підсумував Баканов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...