facebook

Пам’ятаємо! 11 загиблих Героїв січня: обличчя, історія

Січень. Перший місяць 2020-го – вже сьомого року війни. Черговий місяць “всеохопного перемир’я” і “потепління” у відносинах з Росією. Тією Росією, яку на рівні нової української влади вже не прийнято називати країною-агресором. Цей січень забрав у свою мерзлу землю 11 українських воїнів. Такими є бойові втрати місяця на Східному фронті.

Усі вони – військовослужбовці Збройних сил, солдати і сержанти. Наймолодшому – 22, найстарший на Різдво відзначив 48 років, передає “Новинарня”.

З 11 полеглих щонайменше шість, а то й сім воїнів стали жертвами ворожих снайперів.

П’ятеро воїнів полягли на Луганщині, шестеро – в Донецькій області.

Найбільше – троє – із 72-ї механізованої бригади Чорних запорожців. Двоє – із 28-ї імені Лицарів зимового походу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також протягом січня ми нарахували 33 поранених (відповідно до зведень ООС і МОУ), 230 обстрілів з ворожого боку, 11 днів без “трьохсотих” і “двохсотих”, жодної доби без порушень “режиму тиші”. Війна триває…

Новопреставлені Сергій, ще один Сергій, Микола, Олексій, Ігор, Валерій, Олександр, Василь, ще Микола, Євген, Антон. Згадайте, люди, цих лицарів у своїх молитвах і записках за упокій. Їхній зимовий похід проліг із холодних окопів Донбасу в місце світле й квітуче, чи то райський сад, чи лоно Авраамове, чи Вальгаллу – туди, де праведні воїни спочивають. Бо вони принесли свої життя в жертву за свій народ. Вшануймо їх. Не відступімо. Хай їхній чин не буде марним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...