facebook

В Україні масово закривають школи: у яких областях запровадили карантин

Станом на четвер, 30 січня, українські школи продовжують масово закривати на карантин.

Причина відповідного рішення – зростання кількостей хворих на грип та ГРВІ.

На Харківщині на вимушені канікули пішли учні та вчителі одразу 13 шкіл. Подекуди закривають тільки окремі класи. Щодо Херсонщини, у регіоні наразі карантин запровадили у двох школах.
Через стрімке поширення вірусних захворювань відсьогодні закривають усі школи на Донеччині.

Кіровоградська область: місцева влада наголошує, що для карантину поки підстав немає. Закрили лише кілька класів у трьох школах та гімназії. Про це інформує “РБК-Україна”.

У столиці України на карантині лише одна школа, ще у 8 закладах навчання призупинили частково.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Черкаська область: з 29 січня і до 9 лютого всі школи закриваються на карантин у Черкасах. Карантин оголошено, оскільки в місті спостерігається швидке зростання захворюваності на ГРВІ та грип.

Волинська область: у семи волинських школах вже призупинили навчання.

Луганська область: з 28 січня усі школи і садочки Сєвєродонецька йдуть на карантин. Очікується, що освітній процес відновиться за тиждень.

Миколаївська область: за даними Миколаївської ОДА, з 29 січня у Миколаєві через грип буде призупинено освітній процес у гімназії №2, спеціалізованій школі мистецтв і прикладних ремесел “Академія дитячої творчості” та школі № 61. Крім того, з 23 січня освітній процес призупинено у ЗЗСО № 1 імені О. Ольжича, а з 24 січня – у ЗЗСО № 24.

Одеська область: в Одесі з 28 січня загальноосвітні школи закрилися на двотижневий карантин. З минулого тижня рівень захворюваності на грип зріс майже на 30%, що на 7,6% перевищує епідемічний поріг.

Сумська область: тут 15 шкіл закривають на карантин через високі показники захворюваності на грип та ГРВІ.

Вінницька область: з 27 січня у Вінницькій області на карантин закрили 13 шкіл. Навчання призупинили в освітніх установах Тиврівського, Тульчинського, Хмільницького та Жмеринського районів.

Крім того, з 30 січня по 7 лютого всі школи Вінниці закривають на карантин.

Рівненська область: поки “рекордсменом” за кількістю закритих шкіл є Рівненська область. Тут на карантин закрили 39 навчальних закладів.

Запорізька область: до кінця січня на карантин закриті всі школи і дитячі садки в Бердянську. В результаті зростання захворюваності призупинено роботу 51 класу в 27 школах Запорізької області, з яких 23 навчальних заклади Запоріжжя.

Житомирська область: у Житомирі школи закрили на карантин через різке збільшення кількості хворих на грип і ГРВІ ще минулого тижня. Тут карантин триватиме до 5 лютого.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...