facebook

Кабмін визначив перелік платних медичних послуг у державних лікарнях

Кабінет міністрів України вніс зміни до «Переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти». Про це інформує DT.ua.

Згідно з рішенням уряду, закладам охорони здоров’я дозволяється надавати медичну допомогу із застосуванням телемедицини, що «забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу і дозволить розширити доступ до таких послуг».

«Також це буде сприяти ефективній організації надання медичної допомоги в умовах, коли відстань є критичним фактором», – йдеться в постанові уряду від від 22 вересня 2016 року № 648.

likar-630x484

Розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних і фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини при наданні медичної допомоги як послуги, яка може бути надана з великим сервісом для пацієнта в будь-якому місці, де він її потребує, зазначається в постанові.

Кабмін включив в перелік ряд послуг, що надаються із застосуванням телемедицини. Зокрема, лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, які надаються без направлення лікаря, в тому числі із застосуванням телемедицини, медична допомога хворим удома, в тому числі із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультації, догляд), медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, за договорами з суб’єктами господарювання, страховими організаціями, медичне обслуговування, в тому числі із застосуванням телемедицини, іноземних громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того до переліку платних медичних послуг було включено проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не відносяться до медичної допомоги населенню, і оформлення їх результатів.

У вересні заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк заявив, що система державного медичного страхування має запрацювати в Україні до 2017 року. «Цей план дуже громіздкий. Він передбачає серйозні зміни нормативної бази, в тому числі законів, ухвалення постанов Кабміну», – сказав заступник міністра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...