facebook

“Всі ліжка зайняті”: в Одесі лікарні переповнені на ГРВІ та грип

В Одесі щодня 35-40 людей звертаються до медиків з ГРВІ та грипом – лікарні міста переповнені.

Про це сьогодні на брифінгу заявила начальник відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров`я міськради Ганна Луньова, передає УНІАН.

За її словами, останніми днями в місті значно зросла кількість хворих на грип та ГРВІ, які звернулись до стаціонарів. “По 35-40 осіб на день. У зв`язку з цим усі ліжка в стаціонарах зайняті”, – сказала Луньова.

Вона зазначила, що поголовно госпіталізують хворих дітей, яким ще не виповнився 1 рік.

Через перевищення епідпорогу всі міські поліклініки працюють без вихідних: чергові лікарі приймають у суботу та неділю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами головного лікаря Одеської міської інфекційної лікарні Світлани Лаврюкової, щодня лише до цієї лікарні приймають 18-25 осіб із діагнозом ГРВІ та грип.

“На цей час у лікарні розгорнуто сім відділень. Сьоме відкрили сьогодні, оскільки вчора був дуже великий потік пацієнтів”, – сказала головний лікар.

Як повідомила головний спеціаліст відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в області Ольга Балановска, рівень захворюваності за минулий тиждень зріс у місті майже на 30%. Зростання рівня захворюваності зафіксовано в усіх вікових групах, але найбільший показник – серед дітей 5-14 років.

“Рівень захворюваності серед неповнолітніх зріс на 34%, серед дорослих – на 16%”, – сказала вона.

За офіційними даними, від грипу щеплено трохи більше 3,8 тис. осіб, що є надзвичайно низьким показником.

Балановська зазначила, що зараз в Одесі циркулює вірус грипу АH1N1, який добре відомий за 2009 роком (свинячий грип) і віруси негрипозної етіології, зокрема парагрипу.

Від 28 січня школи в Одесі закривають на карантин через зростання захворюваності на грип та ГРВІ. Карантин у школах міста триватиме два тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...