facebook

Супрун назвала головну “зброю” проти коронавірусу

Екс-чиновниця Міністерства охорони здоровя стверджує,що в боротьбі з коронавірусом головне- імунітет.

Екс-глава Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що одужання від коронавірусу (2019 nCOV), який викликає пневмонію, залежить від імунітету хворого, про що стало відомо з її Facebook.За її словами, найбільший ризик зараження і летального результату мають люди зі слабким імунітетом.

“Поки що відомо, що люди, які померли внаслідок зараження вірусом, мали проблеми зі здоров’ям, у тому числі, слабкий імунітет. Також із померлих більшість були похилого віку. У багатьох з них були супутні захворювання, як цироз печінки, гіпертонія, цукровий діабет або хвороба Паркінсона”, – пояснила Супрун.

Багато з тих, хто заразився, працювали або відвідували ринок в м. Ухань у Китаї, через що вірус і прозвали уханським. Вірусу зручно поширюватися в умовах китайських продуктових ринків, де багато продавців і туристів, продаються живі й убиті тварини, птиця, морепродукти.

“Вірус викликає пневмонію з кашлем, пропасницею і утрудненням дихання. Експерти вважають, що інкубаційний період триває близько двох тижнів”, – повідомила екс-міністр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відомо також, що вірус передається від людини до людини і може мутувати. Поки вакцини від нього немає, але потрібно дотримуватися загальних правил гігієни: мити руки, уникати людей з ознаками захворювання, не чіпати брудними руками очі і рот.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...