facebook

Гончарук подав у відставку: чи підтримає Зеленський і що буде далі

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку і передав її президенту Володимиру Зеленському із правом внести до парламенту. Згідно із законом, рішення про відставку Кабміну ухвалює виключно Верховна Рада.

Саме тому жест Гончарука варто розглядати як спробу зіграти на випередження і зберегти за собою крісло глави уряду. Раніше таку тактику із Зеленським використовував глава Офісу президента Андрій Богдан.

Про це глава уряду повідомив у п’ятницю, 17 січня, на сторінці у Facebook. Прем’єр зазначив, що написав заяву, аби “виключити будь-які сумніви щодо поваги до президента” після скандалу із записами розмов нібито з керівництвом Національного банку та чиновниками Міністерства фінансів.

“Я прийшов на посаду виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відкритості та порядності. Однак, щоб виключити будь-які сумніви щодо нашої поваги і довіри до президента, я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення до парламенту”, – заявив Гончарук.

В Офісі президента повідомили, що розглянуть заяву: “Президент України отримав подане прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента України повідомить окремо”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...