facebook

Австрія підозрює, що за кібератакою проти її МЗС стоїть іноземна держава.

Потужний кібернапад на комп’ютерну мережу міністерства закордонних справ Австрії тривав щонайменше чотири дні. Як і у випадку з багатьма іншими кібератаками, хакери розпочали його у вихідний день, коли персонал відпочивав, і нікому було вдарити на сполох. МЗС Австрії визнало факт кібератаки у суботу 4 січня, однак зупинити її не вдавалося принаймні ще у вівторок, 7 січня.

При цьому офіційний веб-сайт МЗС Австрії продовжував працювати без проблем, нападу зазнали внутрішні комп’ютерні мережі відомства.

Раніше у спільній заяві МЗС та МВС Австрії увечері 4 січня було повідомлено, що ІТ-системи федерального міністерства закордонних справ “стали об’єктом серйозного кібернападу”.

Відповідно до австрійського законодавства, для реагування на інцидент створено координаційний комітет, для протидії задіяні усі відповідні федеральні відомства.

У заяві йшлося про те, що “з огляду на складність та характер нападу” не слід виключати, що “мова йде про цілеспрямовану атаку з боку державного суб’єкта”. Деякі австрійські ЗМІ зробили припущення, що за кібератакою могла б стояти Росія, однак ці дані наразі не були підтверджені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Британська BBC пригадала схожі кібератаки на уряд та парламент Німеччини, в яких обвинувачували хакерську групу Fancy Bear, пов’язану з російським Головним розвідувальним управлінням.

 

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/2850726-kiberataka-na-mzs-avstrii-trivae-tretij-den.html

https://www.pravda.com.ua/news/2020/01/5/7236609/

https://www.bbc.com/news/world-europe-50997773

https://www.krone.at/2072907

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...