facebook

Готуйте гаманці. Нові ціни на інтернет, телебачення та мобільний зв’язок: скільки платитимемо у 2020

В Україні у 2020 році зростуть послуги цифрового телебачення та інтернету. Учасники ринку зазначають, що до кінця 2019 року у великих містах ціна за інтернет-пакет зі швидкістю до 100 Мбіт у багатьох великих гравців зупинилася на цифрі 200 гривень на місяць. Інші провайдери знаходяться в процесі перегляду цін.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ і даним найбільших українських провайдерів.

Що ж в даний момент відбувається на ринку інтернет – та ТБ-провайдерів

На ринку послуг доступу до інтернету в містах, спостерігається жорстка цінова конкуренція. Висока концентрація інтернет-провайдерів на одного абонента змушує ринок йти на всілякі акційні пропозиції, які негативно позначаються на ARPU в галузі.

Також не менш важливим фактором є і потенційні зміни в законодавстві, якими можуть значно збільшити адміністративне навантаження на провайдерів. Збільшення регулювання телеком-сфери збільшить собівартість існування операторів, особливо дрібних і середніх.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На сьогоднішній день економічно обґрунтований тариф в Україні – це близько $10. Ціна популярного пакету буде потихеньку, без різких рухів наблизитися до цієї позначки. Для порівняння, В ЄС він коштує десь 30-40 євро на місяць”, – розповів СЕО-спеціаліст провайдера “Павутина” Олександр Арутюнян. Іншими словами, до кінця року популярні пакети інтернет послуг подорожчають орієнтовно на 25%.

Що відбувається на ринку мобільного зв’язку

Варто також нагадати, що з 15 січня по 5 березня мобільні оператор “Київстар” закриє більше 10 дешевих тарифних пакетів з місячної абонплатою менше, ніж 100 грн. Це пов’язано з тим, що вітчизняні оператори вкладають великі кошти у розвиток і повинні їх повертати, кажуть експерти.

“Мобільний зв’язок у нас найдешевший серед країн Європи. Його якість хороша. Україна значно зросла за останні роки. Підвищення тарифів — незворотний процес, торкнеться всіх українських операторів. Дешевих послуг більше не буде. Якщо хочемо красивий мобільний інтернет і зв’язок — повинні платити.”, – розповів експерт інформаційного суспільства “Мобільний зв’язок України” Олег Свистун.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...