facebook

Перші симптоми раку: лікар розповів, як вчасно врятувати своє життя

Ранніми симптомами раку можуть бути практично будь-які безпричинні зміни в роботі організму.

“Симптоми (онкологічних захворювань. – Ред.) настільки різняться, що доби не вистачить, щоб їх усі описати. Але основні – ті, які людина відчуває вперше в своєму житті”, – попередив лікар-онколог, нейрохірург Антон Шкіряк в ефірі”OBOZREVATEL”.

Медик закликав дослухатися до свого здоров’я і при незвичних проявах дискомфорту одразу ж звертатися до лікаря: своєчасне виявлення раку на ранніх стадіях дає дуже високий відсоток лікування.

“Люди ходять на 3-4 роботи і не звертають увагу на болі в спині. Людина-курець при появі болю під лопаткою думає, що, напевно, потягнула спину. Вона не зробить діагностику легень. Вона не зробить навіть банальний рентген, щоб визначити, чи немає там якихось ущільнень”, – обурився Шкіряк.

Він пояснив, що пацієнти, які приходять із першою стадією раку, зазвичай відчули ознаки нездужання всього кілька місяців назад. Тих, хто приходить із 4-й стадією, проблеми часто турбували по три роки і більше, але вони їх ігнорували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Симптоматика дуже різниться. Починаючи від схуднення, больових відчуттів в організмі будь-якої локалізації, дискомфорту, порушення рухових функцій (наприклад, похитування), періодичного порушення свідомості. Мільярд симптомів!” – наголосив онколог.

Щонайменше Шкіряк порадив зробити загальний аналіз крові – хоча він і не покаже наявність онкології, але може продемонструвати її неявні ознаки.

“Такі, наприклад, як зниження гемоглобіну, нові форми лімфоцитів. Підвищення швидкості осідання еритроцитів теж часто є ознакою онкології. Хоча тільки за загальним аналізом крові не можна сказати, що у вас рак або підозра на нього”, – розповів він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...