facebook

Про що свідчать перші висновки експертиз: авіакатастрофа Boeing 737

9 січня Іран надав Україні перші відомості щодо авіакатастрофи літака МАУ у Тегерані.

Організація цивільної авіації Ірану повідомила, що загоряння літака сталося до того, як він зіткнувся з землею. Також у доповіді йдеться про те, що він намагався повернутися в аеропорт через неполадку.

Траекторія літака свідчить про те, що він слідував на захід, але потім почав розвертатися назад в аеропорт. Однак екіпаж не повідомляв про позаштатну ситуацію на борту і не просив допомоги.

Окрім того, у доповіді повідомили про те, що чорні ящики з літака МАУ пошкоджені, через що частина даних на них втрачена.

Чому сталося загоряння літака у повітрі, як довго триватиме розслідування і чи буде воно об’єктивним, розповідає виконавчий директор Української авіатранспортної асоціації Микола Щербина.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

-На опублікованих відео видно, що перед зіткненням літака з землею відбулося два вибухи – один меншої інтенсивності, другий – більшої. Але визначити причину загоряння за тими даними, що наразі відомі, дуже важко, – говорить Микола Щербина.

Система пожежогасіння типу літака Boeing 737 надійна і вона не може призвести до подібних наслідків у такий короткий час.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані – дуже серйозна справа. Іранська влада, Україна та США є членами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), а порушення їхніх вимог при розслідуванні авіакатастроф може призвести до негативних наслідків для країни, яка здійснює його. Тому всі держави зацікавлені у пошуку причини падіння Boeing 737.

Зазвичай подібні розслідування тривають кілька місяців, оскільки визначити всі обставини катастрофи та провести необхідні експертизи, непросто. Ймовірно, точні причини падіння літака МАУ у Тегерані ми дізнаємося через три-шість місяців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...