facebook

Недешеве задоволення: скільки коштує сучасне побачення

Окремі товари на полицях магазинів дивують кількістю нулів у своїй ціні, але на хліб з маслом нам таки вистачає. А от якщо хліба з маслом недостатньо? Наприклад, скільки коштуватиме сучасному романтику запросити дівчину на побачення?

729659

Ми поставили собі за мету розрахувати приблизну вартість двох видів побачень. Умовно назвемо їх “Студентське” – з мінімумом капіталовкладень і максимумом романтики, і “Гламурне” – де превалює бажання справити враження на даму, в тому числі, і за допомогою гаманця. Але відразу попереджаємо – немає меж для досконалості, тому, все-таки, рахували “гламурне” побачення з міркувань щедрості, але не королівської.

Ми взяли за основу “класичний” сценарій побачення: кіно-кафе/ресторан-дім.

Побачення “Студентське”

Транспорт: міський. 4 гривні на метро на шлях до дами серця плюс ще 8 гривень до кіно. Далі — ще 8 до кафе. І так само – 8 гривень на шлях додому. Всього 28 гривень.

Звичайно, заради побачення юнак запросто може зробити широкий жест і замовити таксі. Але, нагадаємо, ми рахуємо “кризовий” мінімум.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Далі романтична пара вирушає у кіно. Звичайно, 3D. Навіть зовсім бідні студенти сьогодні можуть собі це дозволити – в окремих кінотеатрах вартість 3D і 2D-сеансів однакова – від 65 гривень з людини. Отже, разом це 130 гривень.

Після кіно герої вирушають підкріпитися – у кафе. Меню сучасних кафе-барів, піцерій, суші-барів наскільки різноманітне, що важко вибрати якусь серединку. Ми взяли за основу звичайне кафе-бістро, вибрали: салат, десерт, чай/кава/сік. Така порція вартуватиме, в середньому, 100 гривень. Отже, за 2-х – 200 грн.

Тепер, припустимо, що це вже не перше побачення, і дама запрошує обранця в гості на горнятко чаю. Але кавалер натяк розуміє по-своєму: в гості з порожніми руками – не годиться. Тому дорогою прихоплює пляшку непоганого українського вина. Це від 70 гривень. До слова, якщо засиділись у кафе – алкоголю можна вже й не встигнути купити в магазині. Вихід – купувати у тому ж кафе. Це обійдеться десь удвічі дорожче, і пляшку треба буде хоча б надпити в тому ж кафе.

Передбачливий кавалер не забуде ще про дві важливі складові – презервативи, які обійдуться у від 20 гривень за упаковку з 3 штук. Але важливіше для романтики – квіти. Непафосний, але милий букетик з 3 троянд вартуватиме близько 100 гривень.

Підбиваємо фінансові підсумки: всього 548 гривень.

Побачення “Гламурне”

Гламурні романтики пересуватимуться на таксі. Таким чином, шлях до обраниці, потім у кіно, далі – в ресторан і додому, за умови середньої вартості поїздки 70 гривень, обійдеться у 280 грн. Але на практиці розцінки дещо більші. Тому округляємо до 300 гривень.

Молодий чоловік, який прагне вразити супутницю, може скористатися сервісом “люкс” або VIP-місць у кіно. Причому на сеанс не просто 3D, а цілий IMAX. Обійдеться це у 350 гривень за одного. Отже, 700 гривень за візит у кіно.

“Гламурний” кавалер поведе обраницю, звісно, у ресторан. Де приблизно такий же набір страв, як і у “студентському” випадку, обійдеться вдвічі дорожче плюс чайові офіціанту – всього біля 500 гривень.

Отже, дама вражена і прагне відплатити коханому теж чимось приємним – запрошує у гості. Як і годиться, “гламурний” кавалер не забуде про правила хорошого тону і піднесе коханій квіти – вражаючий букет з 11 троянд (за 350 гривень), а також “гостинець” – пляшку улюбленого дамою мартіні або грузинського вина (200 гривень за пляшку). І не забуде подбати про якісні презервативи – від 60 гривень.

Рахуємо: всього 2110 гривень.

А як у них?

У Deutsche Bank підрахували, у скільки в різних містах світу обійдеться бюджетне побачення. У дешеве побачення, за версією Deutsche Bank, входить таксі, обід на двох у пабі або кафе з безалкогольними напоями, два квитки в кіно і два пива.

Так, в Цюріху на нього в середньому доведеться витратити 200 доларів, у Москві – майже в чотири рази менше, 65 доларів (близько 1700 гривень).

На другому місці після Цюріха в цьому рейтингу стоїть Копенгаген, де побачення обійдеться в понад 170 доларів, на третьому зі схожим результатом – Токіо. У Стокгольмі такий набір коштує трохи більше 160 доларів, в Амстердамі – близько150. У Мадриді, Гонконгу, Берліні та Оттаві вартість побачення становить близько100 доларів.

Найдешевші для романтиків міста, як випливає зі звіту, розташовані в Індії та Індонезії: там закохані можуть обійтися сумою менше 45 доларів (біля 1170 гривень).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...