facebook

Університет у Нідерландах став жертвою кібератаки: підозрюють російських хакерів

Жертвою кібератаки став Маастрихтський університет – експерти не виключають, що за нападом можуть стояти російські хакери.

Про це повідомляє NOS.

Відомо, що небезпечне програмне забезпечення Clop потрапило до університету минулого вівторка. Вірус робить комп’ютерні файли недоступними та вимагає, щоб жертви платили хакерам за відновлення доступу до них. Університет не хоче повідомляти, чи заплатили викуп хакерам.

ІТ-команда фахівців разом з правоохоронцями наразі працюють над відновленням роботи університету. Втім, користуватися системами все ще заборонено, адже це може вплинути на слідчі дії.

ЗМІ з посиланням на кіберексперта Віталія Кремеза з Нью-Йорку повідомляють, що за кібератакою можуть стояти російські злочинці. Експерт припускає, що винуватці, ймовірно, є частиною російської групи TA505.

Зловмисне програмне забезпечення Clop було вперше виявлено у лютому 2019 р. TA505 розповсюджує цей тип віруса-вимагача та, за словами Кремеза, зосереджується виключно на атаках на державні установи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це вже друга впродовж грудня кібератака на навчальні заклади в ЄС. Раніше жертвою кібернападу став університет Юстаса Лібіга в Німеччині.

 

За матеріалами:

bbc.com/ukrainian/news-50845430

ukrinform.ua/rubric-world/2847989-u-niderlandah-stalasa-kiberataka-na-universitet.html

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...