facebook

Це лише початок. Аномальна зима уже не вигадка. Синоптики попереджали

Погода в Україні здивує цієї календарної зими ще не раз, переконані синоптики


Наразі, кліматична зима в Києві так і не почалася, не дивно, запевняють спеціалісти, адже рік, що минув – був найтеплішим за весь час спостереження.

Так за даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, усі 12 місяців минулого року були набагато теплішими за середню норму й загалом – 2019 став найтеплішим роком в Україні за всю історію метеоспостережень:

«За даними спостережень метеостанції обсерваторії середньорічна температура минулого року у Києві піднялась до +10,6°С, що на 2,9°С перевищує кліматичну норму і таким чином він виявився рекордним з 1881 року». За даними аналітиків галузі, теплішими за норму виявилися всі 12 місяців року:

«Особливо відзначився червень, середня температура якого досягла 23,6 °С і він став найтеплішим за період спостережень. Також жодного разу не було, щоб у грудні температура повітря в Києві перевищувала +15 °С. Але цього року, а саме 18 грудня вона піднялась до +15,2°С».

Окрім того, не зрозуміло в активі чи пасиві минулого року – цілих 36 температурних рекордів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Найбільше у червні – аж 11. Найхолодніше було 9 січня (-14,4 °С), а найспекотніше – 13 серпня (+35°С).

Окрім того, зазначається ще й про вплив минулорічних погодних примх вже на цьогорічний погодний плин – через аномально теплий грудень 2019, метеорологічна зима ще не завітала до Києва у 2020-му:

«Опадів на проспекті Науки, 37 випало 521 мм, що відповідає 80% кліматичної норми. Однак розподілились вони дуже нерівномірно – понад півтори місячні норми у травні, а осінь у столиці посіла п’яту сходинку серед найсухіших з 1891 року».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...