facebook

“Ми всі шукали своїх дітей – кричали!” Вчинок батьків на місці катастрофи приголомшує… Не можливо стримати сліз

У Мережі опублікували розповідь очевидця аварії пасажирського літака Bek Air під Алмати, передає Telegram-канал Mash.

Пасажирка потерпілого краху рейса Гульнара Кошенова розповіла, що літак почало трясти ще при зльоті.

“Трясло сильно. Спочатку начебто купини були, потім ми почали набирати висоту. В результаті зіткнення якесь було. Я нагнулася, як за технікою безпеки потрібно, а коли підняла голову, попереду побачила дим і щось біле”, – розповідає дівчина.

За її словами, в цей момент почалася паніка.

“Хтось виламав аварійні двері, і ми всі вибігли. Дуже багато постраждалих, я не знаю, хто помер або не помер – я не бачила. Діти були, зламані ноги, руки, кров. Всі в шоці були, розбіглися звідти: там складно перебувати “, – говорить очевидець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона зазначила, що пасажири відразу ж після аварії самі зателефонували до служби порятунку. “Ми дзвонили в 911, як все сталося, потім в аеропорт. Аеропорт навіть не знав, що це все сталося. Спочатку приїхали дві машини сек’юріті (автомобілі служби авіаційної безпеки – прим. автора) з аеропорту, пожежні, і тільки потім швидка”, – розповіла Гульнара Кошенова.

“Ми дуже довго чекали швидку, було дуже холодно, темно, нічого не видно. Ми вибиралися з літака, прям сутінки такі були, темно і не видно, що де відбувається. Потім, коли пожежники приїхали і почали світити, ми побачили, що там немає частини літака. Ми всі шукали своїх дітей, чоловіків. Приїхав автобус і забрав тих, хто був в стані поїхати. Швидка транспортувала хворих на ношах. Поруч буквально сиділа дівчина, зліва. Її на носилках відвезли, вона вся була покалічена “, – доповнила вона.

Нагадаємо, 27 грудня, борт авіакомпанії Bek Air, наступний рейсом 2100 Алмати – Нур-Султан, вилетівши за планом о 7:05, пропав з радара. На борту знаходилися 93 пасажири і п’ять членів екіпажу. Пізніше в Мережі почали розсилати фотографії літака, що розбився за межами аеродрому.

У МІІР повідомили, що при зльоті літак втратив висоту і пробив бетонну огорожу. Сталося зіткнення з двоповерховим будовою. Негайно розпочалися рятувальні роботи, вдалося уникнути загоряння.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...