facebook

“Потрібно припинити війну”: Вакарчук пропонує Зеленському перестати стріляти

За словами політика, мир наступає тоді, коли перестають стріляти.

Лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук переконаний, що владі України потрібно зупинити війну і дати українцям мир. А мир, за його словами, настає тоді, коли перестають стріляти.

Про це Вакарчук сказав в інтерв’ю “Оглядачу“.

“Послухайте, нам потрібно зупинити війну, люди хочуть миру. Він настає тоді, як сказав один класик, коли перестають стріляти. Якщо протилежна сторона не хоче припинити стрілянину просто так, значить вони не хочуть миру. Вони використовують війну, щоб змусити нас здатися, якщо не умовами безпеки, то політичними. Це означає йти на політичні переговори і здаватися, Україна і наша фракція до цього не готові”, – зазначив Вакарчук.

Політик вважає, що будувати “стіну” на лінії зіткнення недоцільно, адже це нагадує йому “Берлінську стіну”. Відтак голова партії пропонує свій варіант досягнення миру:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Що має бути (і це не план Б, а реалістичний варіант) – зупинити вогонь на тривалий термін. Щойно ми зрозуміємо, що з двох сторін не хочуть стріляти, тоді потрібно цю лінію розмежування правильно оформити”.

Також Вакарчук заявив, що українську армію з тимчасових місць дислокації потрібно перевести на спеціальні військові бази, а після цього гарантувати припинення військових дій.

“Бо можна припинити вогонь, але не бойові дії – вони можуть іти в тил, брати там заручників, вчиняти диверсії й так далі. Тоді ми сідаємо за стіл переговорів всередині країни, думаємо, як вести переговори, повертати людей і території до нас. Якщо ж ми будемо паралельно стріляти, думати про місцеві вибори, то такий шматок країни ми й отримаємо. Україна не має права відмовлятися від жодного метра своєї території, але те, як ми буде домовлятися, має велике значення. Диявол криється в деталях”, – додав Святослав Вакарчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...