facebook

Несвобода слова: у РФ планують контролювати весь інтернет-трафік

У Росії для виконання положень «закону Ярової», який зобов’язує операторів зв’язку зберігати всі дані про з’єднання користувачів, включаючи вміст розмов і листування, можуть впровадити дешифрування користувача інтернет-трафіку.

Про це повідомляє «КоммерсантЪ» з посиланням на інформовані джерела.

Несвобода слова: у РФ планують контролювати весь інтернет-трафік

Несвобода слова: у РФ планують контролювати весь інтернет-трафік

За даними джерела видання, ФСБ спільно з Мінкомзв’язком і Мінпромторгом обговорює питання розшифровки і аналізу всього інтернет-трафіку.

«Про те, що рішення для дешифрування інтернет-трафіку знадобиться, говориться і в технічних вимогах для виконання «закону Ярової», які в серпні направляв в профільні міністерства «Ростелеком», – відзначає «Комерсант».

Поки невідомо, йдеться про дешифрування всього інтернет-трафіку в режимі реального часу або трафіку лише тих абонентів, які привернуть увагу правоохоронних органів.

Видання зазначає, що ще не отримало офіційних коментарів від відомств.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, «пакет Ярової» посилює контроль за листуванням користувачів Росії. Операторів зв’язку і «організаторів поширення інформації» зобов’язали протягом півроку зберігати зміст повідомлень користувачів, а також надавати державним органам засоби для декодування зашифрованого листування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...