facebook

В Італії через бомбу евакуювали понад 50 тисяч людей

У неділю, 15 грудня, влада італійського міста Бриндізі евакуювала понад 50 тисяч жителів через операцію зі знешкодження виявленої раніше бомби часів Другої світової війни.

Про це повідомляє La Repubblica.

Як зазначає видання, до найбільшої евакуації міського населення в Італії були залучені тисячі людей, включно з поліцією, рятувальниками та військовими. Також, вулиці патрулювалися з дронів, щоб виявити, хто не покинув місто.

Бомба що містила 40 кілограмів вибухівки, була знищена близько обіду. Після завершення операції жителям міста дозволили повернутися до своїх домівок.
В Італії у місті Бріндізі було евакуйовано 54 тисячі людей через виявлену авіабомбу часів Другої світової війни, повідомляє телеканал 112 Україна в неділю, 15 грудня.

Бомба була виявлена ​​будівельниками вранці у неділю під час робіт із розширення кінотеатру Андромеда.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб успішно ліквідувати небезпеку, було залучено приблизно тисячу співробітників правоохоронних органів і 250 волонтерів.

Саму бомбу знешкоджували 15 військових саперів. Її могли залишити льотчики Королівських ВПС Великобританії, які бомбили Бріндізі в 1941 році.

Міська влада викликала військових саперів і розпорядилася створити в районі страшної знахідки так звану “червону зону”, перебувати в якій категорично заборонили до повного закінчення операції зі знешкодження авіабомби.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...