facebook

Українського священика з Чикаго звинувачують у незаконному привласненні півмільйона доларів

Керівництво Української православної церкви Київського патріархату заборонило священику церкви Humboldt Park у Чикаго виконувати свої обов’язки, а його ім’я викреслено зі списків священнослужителів. Проти нього були висунуті звинувачення в незаконному привласненні понад 500 тисяч доларів.

fullsize

 

Гроші належали 93-річній парафіянці Неллі Бріджмен, якій поставлено діагноз «божевілля». Микола Червятюк голосно заперечує звинувачення, що містяться в заяві, яку подав до суду графства Кук опікун жертви Роберт Харріс.

ct-cth-nelly-bridgeman-aj-2-jpg-20160819

Справа перебуває на стадії розслідування і офіційних звинувачень, які Червятюку пред’явлено не було.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як пише Chicago Tribune, 55-річний Червятюк, що народився в Німеччині, але виріс в Україні, імовірно використовував гроші для підтримки свого бізнесу: він був власником двох ресторанів і перукарні. Крім того, його підопічна Неллі Бріджман надала йому право розпоряджатися своєю землею в Техасі.

Роберт Харріс повідомив владі про ситуацію, запідозривши, що священик зловживає немічністю своєї підопічної. Зі свого боку Червятюк заявляє, що використовував кошти для допомоги своєї підопічної, 25 тисяч в рік. Все інше перейшло йому, так як того побажала Неллі Бріджмен. Зараз вона перебуває у будинку для людей похилого віку.

“Його поведінка абсолютно не відповідає поведінці священика. На мій погляд, все це жахливо, і ми не схвалюємо подібних вчинків, навіть якщо їх роблять миряни”, – повідомив глава північноамериканської церкви преподобний Віктор Полярний.

Сам Червятюк в інтерв’ю Tribune заявив, що не бачить нічого поганого у своїх вчинках. “Я був чесний по відношенню до цієї дами”, – пояснив він, звинувативши репортерів у тому, що втратив сан. “Ви ж задоволені тепер?” – Поцікавився він у журналістів.

Під час слухань з’ясувалося, що один з партнерів по бізнесу Червятюка був спійманий під час збуту наркотику екстазі. Суд визнав його винним. Священик всіляко відхрещується від партнера і стверджує, що той обікрав навіть його.

Відомо також, що Червятюк переводив у готівку репараційні чеки Неллі Бріджман, які приходили з Німеччини. Він також посилав великі суми в Україну. Сам він пояснює ці переклади бажанням допомогти храму побудувати іконостас.

На питання чи не пішли ці гроші на, як було сказано, «російсько-українську війну», Червятюк заявив, що не бажає про це зараз говорити. В даний час його рахунки заморожені. Влада вивчає, скільки він дійсно витрачав на Неллі Бріджмен.

Повідомляється, що у священика була ще одна підопічна Марія Левченко, яка померла в грудні у віці 93 років. Вона зробила його своїм духівником. Стан Левченко становив 20 тисяч доларів на банківських рахунках і 100 тисяч нерухомості. Священик відмовився прокоментувати це газеті, сказавши, що у нього було багато жінок, яким він намагався допомагати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...