facebook

Українці можуть платити за електрику за старими цінами (постанова)

Тепер можна зробити перерахунок тарифів і повернути гроші за електроенергію є можливість простим українцям повернути переплачені гроші назад .Така ж ситуація з водовідведенням, з водопостачанням, з гарячою водою, газом.

rahunki-za-elektroenergiyu

Зберігаємо постанову до себе на комп’ютер і йдемо в РЕМ писати заяву на перерахунок і прохання надсилати платіжки за старими тарифами посилаючись і вказуючи дату і номер постанови НКРЕКП від 26 лютого 2015 року № 220 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню” незаконним і нечинним з моменту прийняття рішення в суді.

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним лютневе підвищення тарифів на електроенергію, тому українці можуть платити за світло за старими тарифами – заявив в ексклюзивному коментарі ІБ “Правий” правозахисник Анатолій Башловка. У травні громадські організації, об’єднані в спільну ініціативу “Ціна Життя”, оскаржили в адмінсуді Києва постанову
Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про підвищення тарифів на газ, електроенергію, опалення. 8 вересня суд визнав постанову НКРЕКП від 26 лютого 2015 року № 220 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню “незаконним і нечинним з моменту прийняття. “У суді за допомогою юридичної аргументації ми довели, що на електроенергію тарифи необґрунтовано підвищені. Така ж ситуація з водовідведенням, з водопостачанням, з гарячою водою, газом. На сьогодні ми виграли першу інстанцію – після цього люди будуть мати право подати зустрічні позови до енерговиробників. Ми дали можливість простим українцям повернути переплачені гроші назад. Зробити перерахунок і не платити зайве. Сьогодні це перша ластівка – далі будуть інші ластівки, пов’язані з газом, водовідведенням і водопостачанням, іншими послугами “, – сказав Башловка.

Він додав, що рішення суду набирає чинності через десять днів після прийняття, якщо не буде подана апеляція.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він назвав дії держави в особі НКРЕКП мінімум дивними, адже Національна комісія повинна стояти на сторожі прав споживачів і вирішувати тільки аргументоване підвищення тарифів на компослуги, зате вона дає можливість наживатися комунальним компаніям за рахунок людей. Башловка подякував адвокату Олександру Оленченко за юридичний супровід справи в суді і представникам ініціативи “Ціна Життя” і Автомайдану за активну участь в процесі.

Суд визнав Постанова НКРЕКП незаконною, так як відповідно до чинної на момент його прийняття редакції частини 2 статті 12-ї Закону “Про електроенергетику” виняткові повноваження встановлювати тарифи на електроенергію тільки попередниця НКРЕКП – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). А такі повноваження були надані НКРЕКП тільки законом від 4 червня 2015 року, який набув чинності 16 липня 2015 року. Тобто НКРЕКП в лютому не мала повноважень підвищувати ціни на світло.

image1

image_13

image2

image4

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...