facebook

В одній із заборонених у нашій країні соцмереж чоловік адміністрував сепаратистську сторінку

Вплив соціальних мереж на свідомість громадян важко оцінити. Щодня, гортаючи стрічку новин в Інтернеті, наш мозок, мов губка, поглинає усе, що потрапляє на очі. Які б це новини не були, ми спочатку їх сприймаємо, проте не одразу усвідомлюємо, що можливо та інформація є фейковою.

Поширювати дезінформацію дуже просто – зараз це робиться одним кліком клавіші на комп’ютері. Найчастіше неправдиві, провокативні повідомлення поширюють через соцмережі, де саме зосереджена найбільша кількість користувачів. А з кожним роком такий вплив ворога на нашу свідомість стає все більш очевидним. Найчастіше для того, щоб поширювати у широкі маси вигідну інформацію, ворог створює для цього окремі сторінки, на яких публікує фейкові новини. Від таких сторінок можна отримати провокативні повідомлення, заклики до якихось дій чи новини, які маніпулюють думками людей.

Днями у Запоріжжі працівники СБУ  затримали інтернет-пропагандиста, який вів сеператистську сторінку у соціальній мережі. Слідчі встановили, що чоловік адміністрував сепаратистську сторінку в одній із забороненій у нашій країні соцмереж. Він створив окремий акаунт та розміщував провокативні матеріали із закликами до повалення конституційного ладу і зміни меж території України.

Під час обшуку у його помешканні правоохоронці виявили комп’ютерну техніку із доказами такої діяльності.

Зараз відкрили кримінальне провадження по цьому факту та вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру.  В разі, якщо його вина буде доведена, порушнику загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

Як бачимо, ми не завжди можемо знати, що і хто нас чатує в мережі. Ворог націлений на те, щоб ввести в оману громадян та негативно вплинути на країну загалом. Нам залишається тільки одне – завжди бути на поготові, слідкувати за тим, що публікують в мережі та не вестися на будь-які провокативні повідомлення. Чим менше люди піддаватимуться на неправдиву інформацію, заклики та новини, тим важче буде ворогу втілити у життя свій лихий задум. Україна повинна перемогти у цій інформаційній війні, саме тому населення мусить уважніше ставитись до того, що отримує з Інтернету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine-live

За матерыалами:

1news.zp.ua/v-zaporozhe-sbu-zaderzhali-administratora-separatistskoj-straniczy-v-soczseti-foto/?fbclid=IwAR24mup2vQej2OkB2DDS-TolfD_cvkMpWDRQH9BLvaeuHZJWYMRE1b2AizQ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...