facebook

Приписав собі всі вчорашні заслуги! Порошенко оскандалився заявою про “Нормандську зустріч”

Зустріч нормандської четвірки відбулася, вчора 9 грудня в Парижі. Це сталося вперше за останні три роки.

За підсумками саміту був узгоджений та підписаний текст комюніке.

Згідно з документом, Росія та Україна домовилися, зокрема, про режим припинення вогню до кінця 2019 року, новий обмін полоненими, нові пункти пропуску, розведення сил.

У мережі по-різному відреагували на результати зустрічі. Але загалом більшість відзначила, що жодних червоних ліній президент України не перейшов.

Звільнений український режисер Олег Сенцов відзначив, що це були хороші переговори:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

– Країну ніхто не зрадив. Полонених намагаються повернути. Хороші переговори.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що зустріч в нормандському форматі зрушила з мертвої точки питання врегулювання війни на Донбасі.

– Я сподіваюся, що це дійсно дасть можливість повернути тимчасово окуповані території, і через деякий час ми зможемо говорити про те, що виконані всі завдання і позиції, які були згадані і президентом, і його командою, – сказав Дмитро Разумков журналістам.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на сторінці у Facebook написав, що участь в переговорах у нормандському форматі для України це великий прогрес, адже три роки ситуація знаходилася в замороженому стані.

Окрім того, зазначається, що наші представники Нафтогазу не прогнулись під пресом Росії – все відбулось на вигідних для України умовах.

Проте не всі раді досягненням України на міжнародній арені. Зокрема “нормандську зустріч” прокоментував колишній президент – Петро Порошенко.

“Підстав для ейфорії немає. Зустріч продемонструвала, що Росії не можна довіряти. Що короткого шляху до миру, на жаль, не існує, бо мир не входить у плани агресора. Таке враження, що Путіна цікавив тільки газ”, – повідомив політик.

Також колишній глава держави подякував українцям, які перед самітом у Франції продемонстрували відповідальну громадянську позицію у Києві та інших містах.

“Червоні лінії, які позначило суспільство, стали для України справжнім оберегом на “нормандському саміті”, – додав Порошенко, таким чином натякаючи на те, що домовленності, яких вдалось досягти Зеленському, це заслуга його мітингів.

До слова, сьогодні, Державне бюро розслідувань (ДБР) почало кримінальне провадження за фактом державної зради екс-президентом Петром Порошенко під час підписання Мінських угод.

Про це заявив юрист Андрій Портнов.

Справа в тому, що екс-глава держави ще в 2015 році перейшов всі “червоні лінії”, які він зараз креслить Володимиру Зеленському. Це проведення виборів на Донбасі “до” повернення кордону, особливий статус Донбасу з внесенням до Конституції і багато інших умов Мінська-2.

Все це майже чотири роки тому погоджував з Путіним, Олландом і Меркель особисто Порошенко. Парадоксально, але зараз він звинувачує Зе в спробах реалізувати те, під чим сам же і підписався. І загрожує Зеленському майданом, звинувачуючи у зраді.

Українці ж вважають, що Зеленський робить все правильно на шляху до миру. Темп пришвидшиться, якщо опозицією не будуть “вставлятися палки у колеса”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...