facebook

Побачила дим і закрила двері: відомо, хто відповість за трагедію в Одесі. Поліція зробила заяву

Поліція Одеси збирається оголосити про підозру директорці згорілого Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любові Кочерзі, а також одній з її підлеглих, завідувачці відділенням навчального закладу.

Про це повідомляє “Думська” з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, завідувачка відділенням могла запобігти трагедії, але не зробила цього. Вона побачила дим у своєму кабінеті на 3-му поверсі будівлі. Горів подовжувач, до якого був підключений принтер із комп’ютером. Замість того, щоб вимкнути вилку з розетки, вона зачинила двері і в паніці побігла до директорки. Після цього полум’я почало поширюватися дуже швидко. Вже за 20 хвилин після займання площа пожежі становила 700 кв. м.

Нагадуємо, пожежа розгорілася вдень 4 грудня. Вогонь проник майже на всі поверхи. Внаслідок НП, за неофіційними даними, загинули від 10 до 15 осіб.

Непрямою причиною пожежі могло стати те, що в будівлі не було опалення. Ймовірно, хтось використовував електричні обігрівачі, що і призвело до проблем з проводкою. А на думку Одеської ОДА, причиною пожежі став несправний подовжувач.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі. Винним загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Одесити масово здавали свою кров для постраждалих, через що в міському центрі переливання крові утворилася гігантська черга.

Згодом в місті провели акцію “Халатність вбиває”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...