facebook

Порошенко дав Зеленському поради перед Парижем

Найважливішою порадою колишній президент назвав “не вірити Путіну” і підготуватися до його можливих маніпуляцій.

П’ятий президент України Петро Порошенко дав нинішньому президентові Володимиру Зеленському чотири поради перед нормандським самітом. Вони наведені в статті Порошенка, опублікованій у п’ятницю, 6 грудня, Українською правдою.

Так, Порошенко стверджує, що необхідно знову обговорити тему берлінської “дорожньої карти”, яка, на його думку, є “ключем до миру”.

“Дорожня карта”, за задумом українсько-німецько-французької коаліції, є формалізованою структурованою логічно обумовленою послідовністю безпеки і політичних кроків всіх зацікавлених сторін, реалізація яких забезпечить політико-дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі. Її ключовим аспектом є пріоритет компонента безпеки всього комплексу Мінських домовленостей, включаючи виведення російських військ”, – сказав Петро Порошенко.

Крім того, він стверджує, що на саміті необхідно обговорити питання розміщення миротворців під егідою ООН на Донбасі. А ось “газове питання” Порошенко не радить включати в загальний порядок денний “нормандського саміту”, щоб не дозволити Росії сформувати невигідний для України “пакет домовленостей”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Порошенко заявив, що найважливіша порада – не вірити президенту РФ Володимиру Путіну, бо він усім маніпулює і “ненавидить Україну та українців”.

“Фразу “як ми раніше домовлялися” слід уважно перевіряти, не вірити на слово і звіряти з реальними текстами домовленостей. Пам’ятаю, як і в Мінську в лютому 2015 року виявився, що російськомовний переклад вже опрацьованої угоди виявився занадто творчим: настільки, що докорінно змінював зміст положень, погоджених вночі англійською мовою”, – сказав Петро Порошенко.

Крім того, екс-президент нагадав, що Путін часто маніпулює даними про кількість і джерела обстрілів, кількість техніки і живої сили, щоб довести, що українська сторона в більшій мірі винна за порушення “режиму тиші”.

Порошенко радить бути готовим до таких статистичних маніпуляцій і мати цифри й дані, яким довіряють у Берліні та Парижі.

Порошенко побажав Зеленському результативного “нормандського саміту” і досягнення миру.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...