facebook

“Вірю у вас”: Зеленський закликав церкву підтримати мирні ініціативи України

Президент Володимир Зеленський напередодні саміту у нормандському форматі провів зустріч з представниками церков і релігійних організацій України.

У прес-службі глави держави повідомили, що президент подякував за спільне звернення ієрархів до жителів тимчасово окупованих територій, а також за роботу, яку проводять святі отці для українців.

У зв’язку з переговорами лідерів країн нормандського формату президент закликав підтримати мирні ініціативи української сторони.

“Ми – різні, у нас різні конфесії, церкви, мечеті, синагоги тощо. І це нормально, бо у нас велика, дуже гарна, іноді зі складнощами, але наша люба країна. Дуже вірю у вас”, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що через три роки блокування зустрічі “нормандської четвірки” з’явилася можливість розпочати діалог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава держави підкреслив, що йому важливо почути поради.

“Тоді відчуватиму, що всі ми разом”, – сказав він.

У свою чергу, зазначили у прес-службі, представники церков і релігійних організацій зауважили, що моляться за мир в Україні, та побажали президенту сили, терпіння й Божого благословення на переговорах лідерів країн – учасниць нормандського формату.

Повідомляється, що окремо було акцентовано увагу на неприпустимості переслідування вірян різних конфесій на окупованих територіях Донбасу та Криму, а також судових рішень про ліквідацію культових споруд.

Представники церков і релігійних організацій висловили занепокоєння стосовно законопроекту № 0931 щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу, відзначили питання виділення землі для зведення культових споруд, а також наголосили на необхідності співпраці для підтримки безпеки всередині країни.

У прес-службі додали, що президент запевнив у готовності до зустрічей і розв’язання проблем. У зустрічі, зокрема, брали участь митрополит Української православної церкви Онуфрій, предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній, верховний архієпископ Києво-Галицький, глава Української греко-католицької церкви Святослав.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...