facebook

Коли святкувати Різдво?: священик ПЦУ запропонував компроміс

Протоієрей Православної церкви України, настоятель Свято-Миколаївського храму (м.Полтава) Олександр Дедюхін запропонував “соломонове рішення” питання про перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

За його словами, “збирається релігійна громада і вирішує, за яким календарем ми живемо: за новоюліанським чи за юліанським”.

На думку священика, для зміни церковного календаря слід передбачити перехідний період – 5-10 років.

Він також не бачить проблеми в тому, щоб святкувати Різдво Христове двічі. “Хто мені заважає два рази відсвяткувати Різдво? Хто мені заважає два рази відсвяткувати день святого Миколая? Нехай мені більше подарунків принесе.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Протоієрей нагадав, що уніфікований церковний календар – “досить пізній винахід”.

За його словами, довгий час в Православній церкви не було єдиних дат святкування, зокрема, Різдва і Великодня.

“Чому б нам зараз не підійти до цього питання під іншим кутом зору і не дозволити людям, наприклад, постити відносно дати Різдва, яку вони приймають? Все це можна зробити – було б бажання”, – заявив він.

Як писав “Вголос”, у ПЦУ підтримали заяву Епіфанія про перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. В ПЦУ зазначили, що ні Євангеліє, ні Передання Церкви не дає “точного дня народження” Ісуса Христа, тому що головним у святкуванні є не його дата, а зміст події.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...