facebook

За кібератаками на держоргани України стоять ворожі спецслужби — РНБО

У листопаді цього року Служба безпеки України і Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації заблокували 11 кібератак на державні інформаційні ресурси.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, повідомляє сайт РНБО України.

«Ми знаходимося в постійному режимі відбиття кібератак. Усі наші спецслужби працюють у надзвичайно напруженому режимі», — сказав Секретар РНБО України, додавши, що за кібератаками хакерських угруповань, як правило, стоять ворожі спецслужби, які «надихають і скеровують їх діяльність».

За словами Олексія Данілова, урядовою командою реагування СЕRТ-UА в українському державному секторі у минулому році було зафіксовано більше шестисот, у цьому році — більше трьохсот кіберінцидентів, та здійснено відповідне реагування.

«У першому півріччі цього року СБУ і Держспецзв’язок нейтралізували потужні DDoS атаки на державні інформаційні ресурси, зокрема, сайт ЦВК, сайт Президента України, лише у листопаді ц.р. було заблоковано 11 таких атак», — сказав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Секретар РНБО України зазначив, що наша держава нині працює над формуванням національної системи кібербезпеки, в якій вагому координуючу роль відіграватиме Національний координаційний центр кібербезпеки.

Як повідомляла група «ІС», російські хакери з Fancy Bear продовжують атаки по всьому світу: названі цілі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...