facebook

Дитині вперше провели евтаназію

Невиліковно хворий 17-річний бельгієць став першою неповнолітньою людиною королівства, якій дозволили піти з життя шляхом евтаназії.

Про це повідомляє ВВС Україна.

 evtanaziya

«Підліток страждав через нестерпний фізичний біль», — розповів керівник федеральної комісії з евтаназії Вім Дістельманс.

За його словами, хлопцеві було майже 18 років. Лікарі застосували паліативну седацію, яка передбачає введення пацієнта у штучну кому.

«На щастя, питання евтаназії розглядається щодо дуже малої кількості дітей, але це не означає, що ми повинні відмовити їм у праві на гідну смерть», — наголосив Дістельманс.

Два роки тому у Бельгії скасували вікові обмеження на евтаназію попри скептицизм частини священиків і педіатрів. Неповнолітні будь-якого віку можуть обрати евтаназію, за умови, що вони перебувають у здоровому глузді та мають останню стадію невиліковної хвороби. Батьки неповнолітніх також повинні дати згоду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Додамо, Нідерланди також дозволяють евтаназію для неповнолітніх, але вони повинні бути старшими 12-ти років.

Крім трьох монархій Бенілюксу, евтаназія також легальна у Швейцарії, Колумбії, Канаді, та американських штатах Орегон, Вашингтон, Вермонт і Монтана.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...