facebook

Від торгівлі людьми за три роки постраждали 49 тисяч українців

Усього з 1991 року понад 260 тис. громадян України постраждали від торгівлі людьми. При цьому українці найчастіше страждали від трудової експлуатації в РФ.

Усього з 1991 року понад 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. При цьому за останні три роки це число становить 49 тисяч. Про це йдеться в дослідженні Міжнародної організації з міграції України.

Так, 94% постраждалих від торгівлі людьми українців потрапили у трудове рабство. 65% з них постраждали від експлуатації в Росії.

13% українців готові погодитися принаймні на одну ризиковану пропозицію про роботу за кордоном, що може призвести до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Порівняно з дослідженням 2017 року ця кількість зменшилася на 8%.

За даними МОМ, на момент опитування за кордоном працювали 151 тис. громадян України. Найпривабливішими країнами для трудової міграції для українців є Німеччина, де хотіли би працювати 43% опитаних, Польща (35%), Чехія (23%), Італія (19%) і Канада (10%).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Росії і США хотіли б працювати по 9% опитаних. Порівняно із 2017 роком зросла привабливість Німеччини і Чехії, одночасно знизилася привабливість РФ. 11% українців готові працювати без офіційного працевлаштування, 5% готові працювати в закритих приміщеннях, без можливості залишити робоче місце, й 1% не проти працювати на нелегальному підприємстві.

Дослідження проводила компанія Info Sapiens на замовлення Міжнародної організації з міграції України методом особистого інтерв’ю в червні-серпні 2019 року. Опитали 2 тис. респондентів віком від 16 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...