facebook

“Попереджали”: за кордоном в очікуванні допомоги померли п’ятеро українців ( фото, відео)

В Індії померли п’ятеро громадян України, які не дочекалися cвоєї черги на операцію з трансплантації легень.

Про це інформує ТСН.

ЗМІ стверджує, що МОЗ України оплатив хірургічні втручання, але внаслідок зміни законів у Індії громадяни не потрапили в лікарняні квоти. Відповідно до місцевого законодавства, органи спершу отримують індуси.

Українка Оксана Славунік розповіла, що в Індії перебуває з квітня 2019 року й донорських легень для неї немає. Повернутися до України вона не може, оскільки просто не витримає переліт.

У МОЗ заявили, що мають намір вирушити до Індії, щоб клініки повернули або перенаправили кошти, які отримали за операції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До слова, ще вісім пацієнтів перебувають в країні, сподіваючись на операцію.

Також, як зазначають, в посольстві Індії українців попереджали, що пацієнти мають малі шанси отримати донорські органи. Адже раніше дипломати надсилали Україні попередження: спершу в липні 2018 року, потім у лютому і в травні 2019 року. Однак і після цього до Індії відправили ще одну хвору громадянку, запевнивши, що питання з операцією вирішене.

При цьому і в Україні очікують операції пацієнти, які через бюрократичні перепони не можуть отримати лікування. Так, один із них, Ярослав, має запрошення від двох інших індійських клінік, але гроші застрягли в медзакладі, який обирав український МОЗ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...