facebook

Копи Іспанії затримали українця через місцевих сепаратистів: “У мерседесі з білоруськими номерами…”

У сумці в одного із затриманих знайшли бойову гранату.

З Іспанії прийшли вельми цікаві новини. Так, з’явилася інформація, що в жовтні 2019 року Каталонії співробітники місцевих правоохоронних органів затримали громадян України та Російської Федерації.

За інформацією копів, затримали цих людей через підозри, що вони могли зробити так зване втручання до каталонської кризи. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання El Mundo.

Журналісти пишуть, що в сумці в одного із затриманих знайшли бойову гранату “в ідеальному стані” типу М-75, яку виробляють в Росії. Також повідомляється, що чоловіків затримали 4 жовтня в провінції Жирона.

Щодо одного із затриманих чоловіків раніше було видано ордер на арешт за документами на інше ім’я. Слідство пов’язує обох затриманих з Денисом Сергєєвим, старшим офіцером російської військової розвідки (ГРУ).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також є інформація від журналістів розслідувальної групи Bellingcat. Вони з’ясували той факт, що цей шпигун відвідав Барселону як мінімум два рази під ім’ям Сергія Федотова. Один з них, 29 вересня 2017 року, за три дні до першого референдуму. Видання зазначає, що Федотов входить до угрупування російських хакерів,які здійснювали хакерську активність в день референдуму у Каталонії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...